Lymfmassage

Lymfmassage

Kroppens avloppssystem och en viktig del av vårt immunförsvaret. Lymfmassage stimulerar lymfans transportsystem att göra sig av mej slaggprodukter, överskottsvätska och andra gifter som finns i kroppen.

  • Djupinandningar och strykningar i lymfflödets riktning
    Djupinandningar och strykningar i lymfflödets riktning
  • Pumpningar, strykningar, vibrationer och kopping för att lösa upp fibroser och öka lymfflödet
    Pumpningar, strykningar, vibrationer och kopping för att lösa upp fibroser och öka lymfflödet
  • Avslutningsvis går vi igenom egenvårdsmassage så att du kan hjälpa ditt lymfsystem att hålla igång även hemma
    Avslutningsvis går vi igenom egenvårdsmassage så att du kan hjälpa ditt lymfsystem att hålla igång även hemma

60 MIN 600 KR

75 MIN 750 KR

Hur vet jag om jag har ett trögt lymfsystem?

Om du upplever svullnad, celluliter, allmäntillståndet försämras, värk som vandrar omkring i kroppen, trötthetssymptom, sömnsvårigheter, stelhet, ömhet, ödem, pirrningar och domningar, restless legs och kramper. Har svårt att gå ner i vikt trots träning och rätt kost.

Dessa är tecken för ett trögt lymfsystem och det viktigt att ta hand om det då lymfsystemet är kroppens reningsverk. Den är en viktig del av vårt immunförsvar och suger upp två till fyra liter lymfvätska och slaggprodukter från blodomloppet varje dagen. Vätskan passerar sedan flera lymfkörtlar/noder där den renas från virus, bakterier och slaggprodukter, därefter förs det tillbaka ut till blodomloppet igen. Lymfsystem har ingen egen pump utan vi aktivera den själva genom att röra på oss och andas rätt.

Ett trögt lymfsystem suger inte upp vätskan som den ska och lämnar kvar virus, bakterier och slaggprodukter i kroppen. Det innebär att det tar längre tid för lymfvätskan att nå fram till våra lymfkörtlar/noder som också är kroppens alarm för ev. infektioner. Detta leder till att vi får ett överflöd av vätska som kan orsaka svullnader och fibroser, vilket är när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop till små fett bollar som stoppar upp flödet. Lymfbanorna skadas och blir tröga av t.ex. hårda slag, vaccinationssprutor, operationsärr, stress, trauman och för mycket stillasittande. Lymfmassage är en mild och effektiv massage som passar alla. Den stimulerar lymfans transportsystem för att göra sig av med slaggprodukter och gifter som finns i kroppen som vi sedan blir av med genom svett och urin.

– Man känner sig ”lätt i kroppen” efter en lymfmassage.

Fyll i kontaktformuläret så hjälper vi dig så snart vi kan