Lymfmassage

Upptäck total avkoppling för kropp, själ och sinne med vår lymfmassage på Beauty For My Skin. Vi är din självklara destination för skonsam och effektiv lymfmassage i Katrineholm.

Boka nu

Här kan du boka din tid för Lymfmassage.

Lymfmassage Prislista

 • Lymfmassage 60 min 775 SEK

  60 minuter

 • Lymfmassage 75 min 895 SEK

  75 minuter

Vad är Lymfmassage?

Lymfmassage är en särskild form av massage som fokuserar på kroppens lymfsystem. Lymfsystemet, ofta kallat kroppens reningsverk, spelar en avgörande roll i vårt immunförsvar. Det transporterar lymfvätska, som innehåller vita blodkroppar och andra immunceller, genom kroppen för att bekämpa infektioner och sjukdomar.

Denna typ av massage är skonsam, mild och avsedd att stimulera flödet av lymfvätska. Genom att göra det kan lymfmassage hjälpa till att rensa kroppen av skadliga ämnen, vilket främjar bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Varför välja Lymfmassage på Beauty For My Skin i Katrineholm?

Förutom de uppenbara hälsofördelarna med lymfmassage, kommer du att uppleva en atmosfär av lugn och avkoppling när du stiger in i våra utrymmen. Vårt fokus är ditt välbefinnande och vi kommer att se till att varje session anpassas efter dina individuella behov.

Fördelar med Lymfmassage

Hälsans Reningsverk: Lymfsystemet fungerar som kroppens reningsverk, vilket hjälper till att eliminera och bekämpa toxiner och bakterier. Med lymfmassage stärker du detta system och förbättrar ditt immunförsvar.

Minskad Svullnad: Denna massageform är särskilt fördelaktig för personer som upplever svullnad eller har lätt för att samla på sig överskottsvätska. Genom att stimulera lymfflödet kan man effektivt minska vätskeansamlingar.

Stressreducering: Lymfmassage är inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet. Den lugnande effekten av behandlingen hjälper till att minska stress, lösa upp muskelspänningar och skapa en känsla av inre harmoni.

Främjar Läkning av Ärr: För dem med ärrvävnad, kan lymfmassage påskynda läkningsprocessen, minska ärrbildning och förbättra hudens elasticitet.

Ökad Cirkulation: Lymfmassage stimulerar både blod- och lymfcirkulationen, vilket främjar bättre syre- och näringsupptag i kroppens celler. Detta kan leda till förbättrad energi och snabbare återhämtning efter fysisk ansträngning.

Hur går Lymfmassage till på Beauty For My Skin?

Hos BeautyForMySkin strävar vi efter att göra varje lymfmassage-session till en unik och personlig upplevelse. Här är en mer detaljerad titt på vår process:

 1. Konsultation och förberedelser: Varje session inleds med en kort konsultation där vi diskuterar dina specifika behov och sätter en intention med behandlingen. Du bäddas ner på en bädd med en uppvärmd ir-madrass och med lugnande musik. Kristaller placeras på kroppen om så önskas.
 2. Djupandning: Behandlingen börjar med djupandningar. Detta hjälper kroppen att slappna och ger en viss aktivering i lymfsystemet.
 3. Strykningar: Mjuka och varsamma strykningar längs lymfvägarna för att stimulera och öka flödet av lymfvätska för avgiftning. Fokus områden är nyckelbensgrop, nacke, armhålor, arm- och knäveck och ljumskar för att öppna upp hela systemet.
 4. Tekniker för ärrvävnad: Olika tekniker används för att förbättra ärrvävnadens textur och utseende. Samt att lösa upp stagnationer vid särskilda områden så som ömhet och svullnad.
 5. Avslutning och Egenvård: Efter massagen går vi igenom eftervård och du får råd om hur du kan fortsätta att ta hand om ditt lymfsystem hemma.

Lymfsystemets Roll i Kroppen

Lymfsystemet är en av kroppens viktigaste mekanismer för att upprätthålla optimal hälsa. Det består av ett omfattande nätverk av lymfkärl och lymfkörtlar. Huvuduppgifterna inkluderar:

 • Avgiftning: Lymfvätskan transporterar bort avfallsprodukter och toxiner från kroppens celler.
 • Immunitet: Lymfkörtlarna producerar immunceller som bekämpar infektioner och sjukdomar.
 • Vätskebalans: Lymfsystemet hjälper till att reglera kroppens vätskenivåer genom att återföra vätska till blodomloppet.

Vem kan dra nytta av Lymfmassage?

Praktiskt taget alla kan dra nytta av fördelarna med lymfmassage. Det är särskilt fördelaktigt för dem som:

 • Har genomgått kirurgiska ingrepp.
 • Upplever kronisk trötthet eller sömnlöshet.
 • Har återkommande infektioner eller förkylningar.
 • Lider av hudåkommor som akne eller ärr.

Efter Behandlingen: Tips och Råd

Efter en lymfmassage-session kan du känna dig avslappnad och upplyft. För att maximera fördelarna med behandlingen, överväg följande råd:

 • Drick mycket vatten: Detta hjälper till att spola ut frigjorda toxiner från kroppen.
 • Vila: Om möjligt, undvik tung fysisk aktivitet direkt efter behandlingen.
 • Undvik heta bad: Ett varmt bad kan kännas lockande, men det är bäst att vänta minst några timmar för att låta kroppen anpassa sig efter behandlingen

Boka din Lymfmassage idag

Ge din kropp den omtanken den förtjänar med en lymfmassage. Upplev fördelarna och harmonin den kan skapa för din kropp. Boka din tid idag och investera i ditt välbefinnande!