Lymfmassage

Upptäck total avkoppling för kropp, själ och sinne med vår lymfmassage på Beauty For My Skin. Vi är din självklara destination för skonsam och effektiv lymfmassage i Katrineholm.

Boka nu

Här nedan kan du beställa din tid för Lymfmassage.

Lymfmassage Prislista

 • Lymfmassage 60 min 775 SEK

  60 minuter

 • Lymfmassage 75 min 895 SEK

  75 minuter

Vad är Lymfmassage?

Lymfmassage är en särskild form av massage som fokuserar på kroppens lymfsystem. Lymfsystemet, ofta kallat kroppens reningsverk, spelar en avgörande roll i vårt immunförsvar. Det transporterar lymfvätska, som innehåller vita blodkroppar och andra immunsystemceller, genom kroppen för att bekämpa infektioner och sjukdomar.

Denna typ av massage är skonsam, mild och avsedd att stimulera flödet av lymfvätska. Genom att göra det kan lymfmassage hjälpa till att rensa kroppen av skadliga ämnen, vilket främjar bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Varför välja Lymfmassage i Katrineholm på BeautyForMySkin?

Förutom de uppenbara hälsofördelarna med lymfmassage, kommer du att uppleva en atmosfär av lugn och avkoppling när du stiger in i våra utrymmen. Vårt fokus är ditt välbefinnande och vi kommer att se till att varje session anpassas efter dina individuella behov.

Fördelar med Lymfmassage

Hälsans Reningsverk: Lymfsystemet fungerar som kroppens reningsverk, vilket hjälper till att eliminera skadliga ämnen. Med lymfmassage kan du stärka detta system och därmed förbättra ditt immunförsvar.

Minskad Svullnad: Denna massageform är särskilt fördelaktig för personer som upplever svullnad eller har lätt för att samla på sig överskottsvätska. Genom att stimulera lymfflödet kan man effektivt minska vätskeansamlingar.

Stressreducering: Lymfmassage är inte bara bra för kroppen, utan även för sinnet. Den lugnande effekten av behandlingen hjälper till att minska stress, lösa upp muskelspänningar och skapa en känsla av inre harmoni.

Främjar Läkning av Ärr: För dem med ärrvävnad, kan lymfmassage påskynda läkningsprocessen, minska ärrbildning och förbättra hudens elasticitet.

Ökad Cirkulation: Lymfmassage stimulerar både blod- och lymfcirkulationen, vilket främjar bättre syre- och näringsupptag i kroppens celler. Detta kan leda till förbättrad energi och snabbare återhämtning efter fysisk ansträngning.

Hur går Lymfmassage till på BeautyForMySkin?

Hos BeautyForMySkin strävar vi efter att göra varje lymfmassage-session till en unik och personlig upplevelse. Här är en mer detaljerad titt på vår process:

 1. Konsultation: Varje session inleds med en kort konsultation där vi diskuterar dina specifika behov och mål med behandlingen.
 2. Djupandning: Behandlingen börjar med djupandningsövningar. Detta hjälper inte bara kroppen att slappna av utan fungerar också som en förberedelse för lymfsystemet.
 3. Strykningar: Vår expertpersonal utför varsamma strykningar längs lymfvägarna. Denna teknik är utformad för att öka flödet av lymfvätska och stimulera avgiftning.
 4. Tekniker för ärrvävnad: För dem som har bekymmer med ärr, används specifika tekniker för att förbättra ärrvävnadens textur och utseende.
 5. Fokus på problemområden: Om du har särskilda områden med ömhet, domningar eller svullnad, kommer extra uppmärksamhet att ägnas åt dessa områden för att säkerställa maximal lindring.
 6. Avslutning och Egenvård: Efter massagen går vi igenom eftervård och ger råd om hur du kan fortsätta att ta hand om ditt lymfsystem hemma.

Lymfsystemets Roll i Kroppen

Lymfsystemet är en av kroppens viktigaste mekanismer för att upprätthålla optimal hälsa. Det består av ett omfattande nätverk av lymfkärl och lymfkörtlar. Huvuduppgifterna inkluderar:

 • Avgiftning: Lymfvätskan transporterar bort avfallsprodukter och toxiner från kroppens celler.
 • Immunitet: Lymfkörtlarna producerar immunceller som bekämpar infektioner och sjukdomar.
 • Vätskebalans: Lymfsystemet hjälper till att reglera kroppens vätskenivåer genom att återföra vätska till blodomloppet.

Varför Lymfmassage?

Medan lymfsystemet naturligt pumpar lymfvätska genom kroppen, kan vissa faktorer som sjukdom, skador eller kirurgiska ingrepp hindra detta flöde. Lymfmassage erbjuder en skonsam teknik för att stimulera lymfflödet manuellt, vilket hjälper kroppen att:

 • Minska svullnad och inflammation.
 • Påskynda läkningsprocessen.
 • Främja avslappning och allmänt välbefinnande.

Vem kan dra nytta av Lymfmassage?

Praktiskt taget alla kan dra nytta av fördelarna med lymfmassage. Det är särskilt fördelaktigt för dem som:

 • Har genomgått kirurgiska ingrepp.
 • Upplever kronisk trötthet eller sömnlöshet.
 • Har återkommande infektioner eller förkylningar.
 • Lider av hudåkommor som akne eller ärr.

Lymfmassage: En Session från Start till Slut

 1. Förberedelse: Innan behandlingen börjar kommer du att konsulteras om dina specifika behov och eventuella hälsoproblem.
 2. Bekväm miljö: Du placeras i ett avslappnande utrymme, med lugnande musik och aromaterapi, om så önskas.
 3. Skonsamma rörelser: Terapeuten använder mjuka, rytmiska rörelser för att stimulera lymfflödet.
 4. Fokus på nyckelområden: Särskild uppmärksamhet ägnas åt områden med stor koncentration av lymfkörtlar, såsom armhålorna, nacken och ljumskarna.

Efter Behandlingen: Tips och Råd

Efter en lymfmassage-session kan du känna dig avslappnad och upplyft. För att maximera fördelarna med behandlingen, överväg följande råd:

 • Drick mycket vatten: Detta hjälper till att spola ut eventuella frigjorda toxiner från kroppen.
 • Vila: Om möjligt, undvik tung fysisk aktivitet direkt efter behandlingen.
 • Undvik heta bad: Ett varmt bad kan kännas lockande, men det är bäst att vänta minst några timmar för att låta kroppen anpassa sig efter behandlingen.

Boka din Lymfmassage idag

Ge din kropp den omtanken den förtjänar med en lymfmassage. Upplev fördelarna och harmonin den kan skapa för din kropp. Boka din tid idag och investera i ditt välbefinnande!

Kontaktuppgifter

Adress: Jägaregatan 20 B, 641 31 Katrineholm
Telefon: 070 – 482 87 66
E-post: info@beautyformyskin.se